76 deelnemers aanwezig bij Rijk van Sybrook bokaal

76 deelnemers aanwezig bij Rijk van Sybrook bokaal

De ‘Het Rijk van Sybrook bokaal’, in de volksmond ook wel Openingswedstrijd genoemd, is ieder jaar het officiële startschot van het wedstrijdseizoen. Na enkele ijskoude weken waren de weersomstandigheden dit weekend een stuk aangenamer. Eindelijk had de lange winter met haar koude oostenwind plaatsgemaakt voor een iets vriendelijker weertype. 76 deelnemers gingen als dartelende lammetjes de wei in opzoek naar de eindoverwinning.

Deze wedstrijd draagt niet zomaar de taal-technisch complexe naam van ‘De het Rijk van Sybrook Bokaal’, want op deze dag zet exploitant het Rijk Golfbanen de vereniging en haar leden extra in het zonnetje. Dat begon al bij de ontvangst met koffie/thee en scones. Ook werden deelnemers in de gelegenheid gesteld hun eigen lunchpakketje samen te stellen. Tijdens de ronde kwam marshall Jan met een zeer welkome baancatering van Curry Wurst. Bij terugkomst kreeg iedere deelnemer twee consumpties en ook de bittergarnituur ontbrak niet. Ook de prijzen werden door het Rijk Golfbanen beschikbaar gesteld. Kortom, een geheel verzorgde dag, waarvoor de nieuwe General Manager Alexander de Vries een groot applaus ten deel viel.

De spelvorm was ‘Greensome’. Dat betekent spelen in koppels waarbij je beide afslaat. Vervolgens wordt de beste bal gekozen, waarna men om-en-om speelt. Het grootste voordeel van deze spelvorm is toch wel de snelheid: na vier uur was de meerderheid van speelveld weer binnen en klaar voor de borrel.

Tijdens de prijsuitreiking namen zowel voorzitter Henk van der Sijs als Alexander de Vries het woord. Henk vertelde dat het secretariaat een opknapbeurt krijgt. Zo zijn de ramen voorzien van stickers en komt er nieuwe raambekleding.
Alexander de Vries stelde zichzelf kort voor als nieuwe General Manager van Het Rijk van Sybrook. Hij gaf aan dolenthousiast te zijn over zijn eerste ervaringen en noemde de vereniging een “kicken clubje”. We mogen trots op onze vereniging en betrokkenheid. 

Verrassende winnaars waren Marcel Kip en Henk-Jan Mouw. Henk-Jan heeft vorig jaar het Heerenup klassement gewonnen, en heeft dat vertrouwen duidelijk meegenomen naar het nieuwe seizoen. In de speech wist Marcel duidelijk te maken dat de rest van de club nog maar even in training moest. Dat gaan we dan ook maar doen.

Uitslag    
1e plek Marcel Kip & Henk-Jan Mouw 39 punten
2e plek Joep Kockmann & Marieke Blanken 37 punten
3e plek Tim & Bob Huuskes 36 punten
     
Longest Heren Robin Coster  
Longest Dames Ingeborgh Wermer  
Neary Robert Nijhuis  

Met deze wedstrijd is het nieuwe seizoen officieel van start. Op tweede paasdag wordt de Paaswedstrijd gespeeld, gevolgd door de eerste Maandbeker op zaterdag 7 april. Op zaterdag 14 april staat dan de Open Dag gepland, waarvoor u een vriend/vriendin/familielid zonder golfervaring mag uitnodigen.