48 Heeren op stap in Duitsland

48 Heeren op stap in Duitsland

Traditiegetrouw wordt het Heerencup seizoen afgesloten met een uitje. In sommige jaren een meerdaagse trip naar Spanje of Ierland, maar meestal op een uurtje rijden ergens rondom Osnabrück. Dit jaar was het de beurt aan Duitsland, inclusief een overnachting in het altijd swingende Ankum. In ieder geval was het voor 48 Heeren een goede reden om te vluchten voor het werk, vrouw of kinderen en de focus te verleggen naar iets waar we met z’n allen zo goed in zijn: onderbroekenlol !

Er moest natuurlijk ook worden gegolfd. De eerste dag op Gut Brettberg in Lohne. Prachtig weer en een prima golfbaan, maar wel lang en zwaar om te lopen. De scores waren dus niet geweldig, al waren Guus Timmermans (40!), Tom Lentfert (eindelijk!), en Arnold Bruggink positieve uitzonderingen. Ook positief was dat de commissie had gezorgd voor een overdaad aan hapjes. Er kwam zoveel worst, kip en kaas voorbij dat nog maar weinig Heeren veel trek hadden in een diner. Dat was achteraf maar goed ook.

De das

Even iets anders: u kent ze wellicht nog uit lang vervlogen tijden: De Stropdas! Het is nog moeilijk voor te stellen maar vroeger was dit zakelijk een onontbeerlijk slabbetje. Ook ieder zichzelf respecterende sportclub had z’n eigen das en als voornaamste Twentse golfclub liet ’t Sybrook zich niet onbetuigd. Zo is er de officiële verenigingsdas, heeft het Senioren Convent z’n eigen motiefje, heeft Heren 2 zelfs een heuse condoomdas voor de slechtst presterende speler en ook de Heerencup moest en zal een eigen das krijgen.

In de huidige maatschappij speelt de das nog nauwelijks een rol van betekenis. De enkele Heerencupdas die nog in omloop was, lag bij een ouder lid ergens achter in de kast stof te vangen. Alleen Huub Reef hield nog altijd vast aan deze traditie, maar dat geldt ook voor de ruim zittende corduroy broek. Conclusie, de groep was in de veronderstelling dat we deze episode achter ons konden laten.
Althans dat dachten we, want oud-voorzitter Jos Vreriks bleek nog voorraadje op zolder te hebben liggen. En met Huub als nieuw lid in de commissie weet je wat dan gaat komen. Zo kwam het dat de hele commissie tijdens het diner aanschoof in officieel tenue. Een dag later kreeg iedere deelnemer de welbekende das. De achterkant van de kast is er blij mee…

Een moeilijke dag

Na het diner volgde een gezellige avond in de bar van het hotel. De een hield het iets langer vol dan de ander, maar iedere deelnemer werd toch wel enigszins roestig wakker. Na een voedzaam ontbijt op naar baan twee: Golfclub Artland in Ankum. Dat is echt een prachtige bosbaan met veel afwisseling, water, verborgen bunkers en vooral moeilijke greens. Met de voorgaande avond nog (letterlijk) in het achterhoofd werd het een moeilijke dag voor de Heeren. Meer dan driekwart heeft de 25 punten dan ook niet gehaald…

Ook nu waren er weer positieve uitzonderingen. Joep Kockmann haalde 35 punten en sloeg daarbij vier birdies! Tim Huuskes was zelfs nog één slagje beter met 36 punten. Voor Tim betekende dit ook de eindoverwinning over twee dagen en dat mag een grote verrassing worden genoemd. De laatste officiële Contict fiets (wie kent hem niet) was daarmee voor Tim.

Een lange winter

De Heerencup voor 2017 zit erop. Gedurende de komende wintermaanden zal de groep nog wel eens samenkomen voor een bedrijfsbezoek of een ‘Heerencup during the winter’, maar voor de meerderheid worden de clubjes voorzichtig opgeborgen. Op naar de eerste woensdag van april, wanneer de Heerencup weer wordt hervat met het seizoen 2018.

Veel dank aan de commissie voor het organiseren van een fantastisch seizoen met een passende afsluiting.