Kampioen! ’t Sybrook 2 – dames dinsdag 27 holes

Kampioen! ’t Sybrook 2 – dames dinsdag 27 holes

De competitie ging niet van start op dinsdag 4 april want er had zich een team teruggetrokken. Hetgeen betekende dat de startdatum gewijzigd werd naar een week later en elk team ook de thuiswedstrijd moest spelen en 1 wedstrijd om ‘niet’, bepaald door de NGF.

1e Wedstrijd ging naar De Compagnie in Veendam
Met twee volgeladen auto’s gingen wij al vroeg op pad want de plaats van bestemming was toch anderhalf uur rijden naar het hoge Noorden. De weersvoorspellingen waren niet al te best. Wij hebben bijna alle weersomstandigheden gehad deze dag behalve sneeuw werd er lachscherend gezegd. De hele dag (stort)regen, hagel, harde wind (4-5) waar ook menig paraplu reeds sneuvelde bij de start en golfkarren omwaaiden tijdens de wedstrijd. Einde van de dag hadden wij de wedstrijd tegen De Drentsche gewonnen met 11-7 ondanks de barre weersomstandigheden. De wedstrijd werd om ‘niet’ gespeeld maar kan er eventueel nog toe doen i.v.m. gelijke standen einde competitie!

2e Wedstrijd ging naar de Noord Nederlandse in Glimmen
Deze dag gingen wij spelen bij en tegen de Noord Nederlandse voor hen een thuiswedstrijd. De greensome in de ochtend hadden we gewonnen en dat smaakte naar meer. ’s Middags 5 van de 6 gewonnen met als eindresultaat 15-3 gewonnen van het thuis spelende team. Deze dag was qua weer gelukkig vele malen beter, de temperatuur goed en niet te vergeten bijna droog! Wij konden zelfs na afloop op het terras in de zon zitten met als afsluiting een diner met heerlijk asperges.

3e Wedstrijd op naar De Drentsche in Zeijerveen
’s Ochtends had iedereen alle apps met weersvoorspellingen gecheckt en wat denk je? Weer regen op de radar. Dus regenkleding inpakken want je wil toch wel enigszins droog blijven. Het werd een soort van “modeshow” alle tenues kwamen voorbij alles diverse keren aan/uit. In vergelijking met de allereerste dag in Veendam viel het enigszins mee. Deze dag ook gewonnen van het thuisspelende team De Drentsche met 16-2.

4e Wedstrijd onze thuiswedstrijd ’t Sybrook 2
Dinsdag 2 mei de laatste wedstrijd van de competitie werd thuis gespeeld. Wij waren als team gastvrouw en moesten thuis spelen tegen De Compagnie. Wat ons te doen stond was minimaal 4 punten binnen halen om kampioen te worden. Voor ons “opdracht” thuis winnen want dat had ook nog geen enkel team voor elkaar gekregen . De ochtend greensome ging prima en wij stonden reeds met 6-0 voor. Dus we waren al kampioen voordat de matchplay überhaupt ging starten! De middag ook alle wedstrijden gewonnen en eindresultaat 18-0 deze dag. En of het zo heeft moeten zijn het was een droge en zonnige dag … heerlijk naderhand vertoeven op het terras met alle teams en afgesloten met een heerlijk diner.


Captain Melanie Goldschmidt – Sandra van Zutphen – Marieke Niehof – Mireille Nijhuis – Ella Hommels – Annemarie Nolte – Inge Huijskens en Els Kerpisci