11 mei: De eerste drive..!

11 mei: De eerste drive..!

Maandag 11 mei was het dan zover; we mochten de baan weer op….en nóg beter: ook de baan weer in. Zij het natuurlijk met de nodige aanpassingen die zijn aangegeven middels het door de NGF opgestelde protocol. Gaf dat veel problemen? Eigenlijk niet… wij golfers zijn natuurlijk bekend met afstand houden en het in acht nemen van regels.

Het (horeca)personeel was dus goed voorbereid en gaf op kordate manier uitleg naar de leden die of een ronde wilden spelen of gebruik wilden maken van de oefenfaciliteiten. Ook in de shop zijn aanpassingen gedaan en ook daar heeft men op een slimme manier voor doorstroming gezorgd. Natuurlijk gaat zo’n eenrichtingsverkeerssituatie gepaard met wat kleine knelpuntjes, maar die werden direct aangepakt en ter plekke veranderd/verbeterd. Je moet even weten hoe het werkt en dan is het vrij gemakkelijk.

Wat korte gesprekjes met puttende en chippende leden leerden ons dat één ding wel de overhand heeft: iedereen was dolblij dat men weer een balletje kon slaan en even een “toevluchtsoord” had om de thuissituatie even kort te ontvluchten. De baan lag er fantastisch bij, het was prachtig weer met een stevige bries, maar dat kon de pret niet drukken. Er waren voornamelijk veel blije gezichten op en rond de baan zien. 

Natuurlijk is het even wennen, want we hebben nieuwe regels erbij gekregen en we moeten het NGF-protocol respecteren. Doe dat niet alleen voor jezelf, maar zeker voor de ander. Volg de aanwijzingen van het personeel op en geniet van je geliefde golfspel… je kán en je mág weer. Vergeet niet dat er talloze sporten nog niet beoefend mogen worden. Laten we samen zuinig zijn op wat we nu weer terug hebben gekregen! 

Onderstaand nog een korte impressie via YouTube:
https://youtu.be/0ZoY6xFWdek