Sybrookers winnen Open Oldenzaalse Kampioenschappen

Op donderdag 25 juni werd er op Golfclub Euregio Bad Bentheim gestreden om de Open Oldenzaalse Kampioenschappen. De variant op strokeplay is al 7 jaar identiek: stableford vanaf hcp 0, een soort van Tegen Par dus. De laagste  handicappers hebben in principe de meeste kans om de titel in de wacht te slepen.

Cor Stefan Snijders was bij de mannen verrassend de sterkste. Ondanks het feit dat er op papier betere spelers meededen werd hij winnaar en hij liet lagere  handicappers en oud winnaars zoals Robert Nijhuis, Huub Reef en Tom Lentfert ruim achter zich! Bij de dames was de spoeling  dunner en won Sylvia Scholten van Agteren de hoofdprijs, het Boeskoolmenneke, een prachtig beeld van Antoinette Ruiter. De baan van Golfclub Euregio Bad Bentheim lag er uitstekend bij, alhoewel er wel gemopperd werd over de hoge rough: een bal niet op de fairway werd hier zeer zwaar gestraft. De Sybrookers waren hier wel aan gewend de laatste tijd dus dat maakte waarschijnlijk het verschil.

Een prachtige dag met bijna 80 deelnemers (m/v). Het zou leuk zijn om het toernooi ook een keer op ’t Sybrook te laten plaats vinden. Hierbij zijn wij echter wel afhankelijk van de medewerking van de eigenaar van de baan, Het Rijk van Sybrook. Wordt vervolgd in 2016  in ieder geval op Golfclub Euregio Bad Bentheim.