HeerenCup

Mensen vragen wel eens, wat is dat voor een club, die HeerenCup?

Stel je eens voor, je bent een gepassioneerd golfer en houdt van een competitieve wedstrijd. Je werkt, hebt een drukke baan, een gezin, en het golf beperkt zich veelal tot de spaarzame vrije uurtjes gedurende de zomermaanden en misschien een keertje in het weekend. Je bent daarnaast ook nog afhankelijk van je maten want die zitten in een soortgelijke situatie en moeten ook alles plannen. Welnu, hiervoor is de HeerenCup de oplossing. Wij zijn een club sportieve mannen binnen de vereniging van Golf- & Countryclub ’t Sybrook die is ontstaan uit de behoefte van de werkende mannen die minimaal één keer in de week een wedstrijd willen spelen met gelijkgestemden, gezellige kerels die willen strijden om de 1e prijs en daarnaast houden van een stukje gezelligheid onder het genot van een borrel en een lekker hapje eten.

Vanuit deze gedachte is in 1996 de HeerenCup ontstaan. In die tijd was er al een herenclub (thans het Seniorenconvent) op de woensdag, echter deze startte al om 11.00 uur en dit paste meestal niet in het werkschema van onze leden.
De “HeerenCup“ is een inloopwedstrijd voor heren die elke woensdagmiddag wordt gespeeld van april tot begin september. Wij starten vanaf 15:30 uur en de laatste flight kan nog starten om 16.45 uur. Er wordt een qualifying wedstrijd gespeeld over 18 holes en er wordt gespeeld in drieballen. Dus simpel gesteld: je schrijft je in en zodra de flight vol is ga je de baan in. Er wordt elke week gestreden om de 1e, 2e en 3e prijs van de dag en daarnaast ook om de longest drive en de nearest to the pin. Er wordt naast de individuele score ook een klassement bijgehouden over het gehele seizoen. Hierbij gelden de 10 beste scores, degene met het hoogste gemiddelde over deze 10 scores wordt de seizoenskampioen en wordt geëerd aan het einde van het jaar met de wisseltrofee waarop zijn naam wordt vereeuwigd. Naast competitief golf speelt ook de gezelligheid een belangrijke rol binnen onze club, na de wedstrijd wordt er druk nagepraat over de geleverde prestaties onder het genot van een lekker glaasje waarna wij aansluitend, als iedereen binnen is, een gezamenlijke maaltijd nuttigen. Tijdens deze maaltijd zullen ook de resultaten van die dag worden bekend gemaakt en de dagprijzen worden uitgedeeld.

Samengevat: wij zijn een club van sportieve kerels die maandag al reikhalzend uitkijken naar de woensdag, we bestuderen de weersverwachting en zetten een streep in de agenda en kunnen niet afwachten totdat het weer zover is. Het is een geweldige onderbreking van de wekelijkse beslommeringen en geeft weer nieuwe energie voor de rest van de week. Om het verhaal te completeren moeten wij nog melden dat de jaarlijkse afsluiting, medio september, altijd gepaard gaat met een uitje. Dit kan variëren van een dag (of meerdere) op een baan net over de grens, tot een meerdaagse golfreis naar warmere oorden. Zo hebben wij de afgelopen 19 jaar al op diverse beroemde banen gespeeld, PGA de Catalunya, Valderrama, maar ook dichter bij huis over de grens in Duitsland. Dit zijn onvergetelijke uitstapjes die er toe hebben geleid dat wij in combinatie met onze wekelijkse wedstrijden de afgelopen jaren zijn uitgegroeid tot een hechte club binnen onze vereniging. Om deze hechte band te versterken zijn wij sinds een aantal jaren ook evenementen gedurende de winterstop gaan organiseren. Onder onze leden een groot aantal ondernemers die ons als groep ook wel eens kennis willen laten maken met hun bedrijf. Hiervoor hebben we de “HeerenCup get Together” waarbij wij in de wintermaanden een twee tot drietal bedrijfsbezoeken organiseren om een kijkje te kunnen nemen in de keuken van een van onze golfvrienden.

Tenslotte zijn wij in de wintermaanden 2014-2015 gestart met het spelen van wintergolf waarbij wij in de maanden oktober tot en met maart eenmaal per maand een 18 of 9 holes shotgun wedstrijd spelen zodat we naast de bedrijfsbezoeken elkaar ook tijdens een rondje golf blijven ontmoeten in de donkere maanden van het jaar.

 

Voor een HeerenCupper is de woensdag de mooiste dag van de hele week.

Om aan de “HeerenCup” te kunnen deelnemen dient u naast man, ouder te zijn dan 21 jaar en over een handicap te beschikken van maximaal 24.0.
Voldoet u niet aan bovenstaande handicap criteria en bent u wel tussen de 21 en 60 jaar en heeft u een handicap tussen de 24.0 en 34.0 dan hebben wij met ingang van seizoen 2015 de mogelijkheid om toch te kunnen deelnemen aan de “HeerenCup”.

Wij starten namelijk met een “HeerenCup 2” voor deze mannen. Dit houdt in dat u dan kunt deelnemen aan een qualifying 9 holes wedstrijd die ook start op de woensdagen tussen 16:45 uur en 17:45 uur. U bent uiteraard na de wedstrijd ook deelgenoot van de groep tijdens de borrel en het gezamenlijke diner. Wij zien dit als een opstap naar de “HeerenCup” voor de mannen die wel onze golfambitie delen maar nog niet aan de handicap eisen voldoen. Wij houden hiervan een apart klassement bij waar ook gestreden wordt om de dag en seizoensprijzen. Zakt uw handicap gedurende het jaar naar 24.0 of lager stroomt u gewoon in binnen de “HeerenCup” Hiermee vervullen wij een belangrijke behoefte binnen onze vereniging en bieden wij onze bestaande maar ook potentiële nieuwe leden een extra motivatie om toe te treden tot onze fantastische golfvereniging.

Zoals eerder geformuleerd (op de shotgun wedstrijden tijdens het seizoen na) betreft het een inloopwedstrijd waarbij u op het laatste moment kunt besluiten of u wel niet aanwezig bent.
Wel wordt het bijzonder op prijs gesteld indien u voornemens van plan bent deel te nemen u via sybrook.prowaregolf.nl vroegtijdig op te geven zodat de commissie haar voorbereidingen kan treffen en de horeca van het Rijk een indicatie heeft over het aantal deelnemers.

Deelname

Voor deelname aan de HeerenCup tijdens de periode april t/m september wordt een jaarlijkse bijdrage gevraagd van € 60,00 of € 6,50 per keer te voldoen bij inschrijving. Dit is exclusief kosten voor borrel en diner € 16,50 waarbij een glas wijn is begrepen.

Heerencupcommissie

Om alles in goede banen te leiden is een commissie ingesteld die uw golfplezier zo goed mogelijk probeert te faciliteren en waarbij wij zullen trachten het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken. De financiën hebben wij daarbij inmiddels ondergebracht in een Stichting Heerencup die daarvoor speciaal in het leven is geroepen.
Het nieuwe bankrekeningnummer van de Stichting Heerencup is NL12INGB 0006777582 en het nieuwe e-mailadres is heerencup@gmail.com.
Tussentijds zullen u wij telkens blijven informeren over onze activiteiten, nieuws, uitslagen en andere wetenswaardigheden via onze digitale nieuwsbrief of email communicatie. Daarvoor is het van het essentieel belang dat wij beschikken over uw actuele email adres.

Wij wensen u op voorhand een geweldig golfseizoen en in het bijzonder tijdens de Heerencup wedstrijden waarbij competitief golf, gezelligheid en onderlinge saamhorigheid centraal staan.

Namens de HeerenCup commissie;

 

Martin Huuskes – Voorzitter

Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0