Tijdelijke regels en nieuwe opzet regelquiz

Tijdelijke regels en nieuwe opzet regelquiz

De Landelijke Regelquiz zal niet langer vanuit de vereniging georganiseerd worden. Het is en blijft echter wel mogelijk om individueel deel te nemen via delandelijkeregelquiz.nl. Er is geen interne verenigingscompetitie meer en er zal dus geen winnaar bekend gemaakt worden tijdens de ALV.

Vanaf woensdag 1 november a.s. zullen onderstaande Tijdelijke Plaatselijke Regels (TPR) van kracht zijn. Deze TPR gelden tot en met 31 maart en zijn een aanvulling op de Plaatselijke Regels te vinden op o.a. de scorekaart.

De baan blijft qualifying, totdat de tees en greens verzet zullen worden naar wintertees en wintergreens.

Vanaf 1 april zal gekeken worden of deze TPR langer nodig zullen zijn.

De Tijdelijke Plaatselijke Regels:

 • Een bal die op een kort gemaaid gedeelte[1] door de baan ligt, mag zonder straf worden verplaatst of opgenomen en worden schoongemaakt.
  De speler moet de bal plaatsen binnen 15 cm van de plaats waar hij oorspronkelijk lag, maar niet dichter bij de hole.
  De speler mag de bal eenmaal verplaatsen of plaatsen en nadat de bal is verplaatst of geplaatst, is hij in het spel.
 • Door de baan (dus ook in de rough) mag een bal die is ingebed in zijn eigen pitchmark in de grond, zand uitgezonderd, zonder straf worden opgenomen, schoongemaakt en gedropt zo dicht mogelijk bij de plek waar hij lag, maar niet dichter bij de hole.
  Bij het droppen moet de bal eerst een deel van de baan raken dat door de baan is. De uitzonderingen vastgelegd in Appendix I, deel A-3a van de Golfregels zijn van toepassing.
  Diepe sporen[2] ontstaan door voertuigen zijn GUR. In geval van belemmering mag de speler die belemmering ontwijken volgens Regel 25-1b.
  Diepe voren en sleuven ontstaan in de bunkers ten gevolge van hevige regenval (erosie) zijn GUR en mogen worden ontweken volgens Regel 25-1b.

[1] ‘Kort gemaaid gedeelte’ is elk deel van de baan, met inbegrip van paden door de rough, gemaaid op fairwayhoogte of lager.
[2] ‘Diepe sporen’ zijn sporen die het onmogelijk maken een club achter je bal te plaatsen of voorkomen dat je een swing kunt maken of dat het spoor zo diep is dat het niet redelijk is om een bal te slaan.