Tijdelijke Plaatselijke Regels

Tijdelijke Plaatselijke Regels

Tijdelijke Plaatselijke Regels m.i.v. 10 november 2021

PLAATSEN

 • Indien de bal van een speler in het algemene gebied¹ op fairwayhoogte of lager ligt, mag de speler een bal plaatsen op een plek naar keuze binnen 15 cm, maar niet dichter bij de hole. Zie voorbeeld-Plaatselijke Regel E-3 voor details hoe dit moet worden gedaan.

  TERUGPLAATSEN
 • Als de bal van een speler in het algemene gebied¹ ligt, mag de bal worden gemarkeerd, opgenomen, schoongemaakt en teruggeplaatst zonder straf. er mag dus teruggeplaatst worden in de rough, maar niet geplaatst worden in de rough!
 • Diepe sporen² ontstaan door voertuigen zijn in het algemene gebied grond in bewerking. In geval van belemmering mag de speler die belemmering ontwijken volgens Regel 16.1b.
 • Diepe voren en sleuven in bunkers ontstaan ten gevolge van hevige regenval (erosie) zijn grond in bewerking en mogen worden ontweken volgens Regel 16.1c.

   

   

  ¹ Het algemeen gebied is het gebied zonder de bijzondere gebieden: Afslaggebied, bunkers, strafgebieden of Penalty areas (dat kunnen zijn waterhindernissen of andere gebieden (bos, struikgewas, enz.)) op de baan waar je kan verder spelen na het nemen van strafslag en de green.

  ² ‘Diepe sporen’ zijn sporen die het onmogelijk maken een club achter de bal te plaatsen of voorkomen dat je een swing kunt maken of dat het spoor zo diep is dat het niet redelijk is om een bal te slaan.