Regelquiz

Deelnemers aan De Landelijke Regel Quiz krijgen, in een zelf te bepalen frequentie, een e-mail met een nieuwe Regelvraag en een uitgebreid antwoord op de vorige vraag. Dit antwoord gaat in op het hoe en waarom van de in de vraag beschreven situatie en bevat doorverwijzingen naar de desbetreffende Regels en Decisions.

Ook was er in maart 2017 een regelquiz op ’t Sybrook. Wilt u de vragen nog eens teruglezen? Dat kan via deze link. 

Waarom een Regel Quiz.

Een Golfer moet voor het GVB de Regels leren om voor het theorie deel van het GVB te slagen. Daarna lijkt er geen noodzaak meer om zich in de Regels te verdiepen.

Na het behalen van het GVB leert men pas echt golfen en dan ontstaat ook het begrip voor de Regels. Men leert de Regels in de praktijk van andere golfers, die het zelf ook in de praktijk hebben geleerd. Zo ontstaan vaak hardnekkige misverstanden over wat nu wel en niet mag volgens de Regels. Door het nalezen van het Regelboekje kan vaak zo’n misverstand wel uit de weg worden genomen, maar wie leest er nu het Regelboekje? Je kan er toch niets in vinden is een vaak gehoorde klacht.

Deelname aan De Landelijke Regel Quiz

Door deel te nemen aan De Landelijke Regel Quiz krijg je vragen over praktische Regelsituaties voor strokeplay en matchplay. Het antwoord bevat een uitleg die je wijst naar de van toepassing zijnde Regels en Decisions. Zo leer je de Regels steeds beter begrijpen en wordt het toepassen ervan eenvoudiger.

De deelname voor individuele golfers is gratis. Individuele golfers spelen tegen elkaar om het percentage juist beantwoorde vragen. Meld je  hier aan.