Q Kaarten

Vanaf 1 januari 2018 moeten alle qualifying kaarten digitaal ingeleverd worden via de zuil in het clubhuis, via sybrook.prowaregolf.nl of via de app van GOLF.NL. Als een scorekaart digitaal ingevoerd is, is het niet langer nodig om de fysieke scorekaart ook in te leveren. U deponeert dus geen scorekaarten meer in deze brievenbus. Let op! Indien u zich heeft aangemeld bij de zuil, dient u zich ook weer af te melden bij de zuil.

Indien u ervoor kiest om een qualifying kaart te verwerken via de zuil, via sybrook.prowaregolf.nl of via de app van GOLF.NL (marker moet in dat geval ook in bezit zijn van de app):

  1. moet voor aanvang van de ronde een mondelinge afspraak gemaakt zijn, waarbij afgesproken is of de ronde qualifying is, van welke tee gespeeld wordt en of er 9 of 18 holes gespeeld worden;
  2. moet de kaart na de ronde ingevoerd zijn (er moet een marker opgegeven zijn).

Klik hier voor uitleg van de GOLF.NL app, hier vindt u ook het instructiefilmpje.

https://www.ngf.nl/caddie/handicapping/app

Afspraak op de eerste tee
In het EGA Handicap Systeem staat op dit moment beschreven dat je, om een qualifying kaart te mogen spelen, vooraf je kaart moet registreren. Vanaf 1 januari 2018 komt daar een toegankelijkere optie bij: op de eerste tee maken de speler en de marker de afspraak om qualifying te spelen, welke lus, hoeveel holes en welke tee. Na je ronde kun je op het terras of ’s avonds op de bank de kaart invoeren. Uiteraard blijft het invoeren van de kaart via de zuil of het inleveren van een fysieke scorekaart ook nog een mogelijkheid. Kortom vooraf een sticker op de kaart plakken is niet meer nodig, maar maak wel een mondelinge afspraak op de 1e tee.

Meerdere keren 9 holes op één dag
Het spelen van 9 holes rondes wordt steeds populairder. Hoe meer scores een speler inlevert hoe betrouwbaarder zijn/haar handicap. In dit streven past het om meerdere 9 holes ronden op één dag toe te staan. 
Voor categorie 1 spelers (handicap tot 4.5) blijft de regel dat zij alleen hun handicap kunnen verlagen/verhogen via een 18 holes wedstrijd.

Marker moet traceerbaar zijn bij een digitale qualifying scorekaart
Het is verplicht om een marker te registreren wanneer er een digitale qualifying scorekaart wordt gespeeld. Hiermee wordt de kwaliteit van het handicapsysteem gewaarborgd.

Inleveren en indienen qualifying scorekaart
De scorekaart dien je z.s.m. in na het spelen van de ronde, echter in ieder geval voordat de volgende ronde wordt gespeeld. Indienen betekent in dit geval het digitaliseren van de papieren scorekaart. Dat kan dus altijd nog bij de zuil. Het is dus niet meer nodig om na digitalisering van de scorekaart de kaart in de brievenbus te deponeren. Let wel bij officiële wedstrijden zal er nog wel gebruik worden gemaakt van papieren scorekaarten. Kortom: of u maakt gebruik van de Golf app of u voert de kaart in bij de zuil op de club. De dag na de gespeelde Q-ronde is uw nieuwe handicap zichtbaar. 

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, stuur dan een mail naar: hrc@gccsybrook.nl

Q Kaarten op andere banen

Q Kaarten gelopen op andere golfbanen in Nederland kunnen/mogen thuis zelf in Proware Golf te worden ingevoerd.
U kiest in het menu van Proware voor Dashboard en vervolgens onder Mijn handicap voor de optie Nieuwe Scorekaart.

 

Q Kaart in het buitenland

Vanaf 1 januari 2015 worden ook buitenlandse Q Kaarten uit EGA landen geaccepteerd.
Deze kaarten moeten verplicht worden ingeleverd bij de Handicap- en Regelcommissie.
Voor het accepteren van dergelijke kaarten gelden de volgende voorwaarden:

  • De ronde is gespeeld op een baan/club die lid is van een buitenlandse Federatie die is aangesloten bij de Europese Golf Associatie;
  • De baan moet officieel zijn gemeten en een officiële course- en slope rating hebben;
  • De marker moet minimaal in het bezit zijn van een EGA Clubhandicap 54;
  • De spelvorm moet individueel stableford of individueel strokeplay;
  • De baan moet qualifying zijn en dit moet op de kaart kenbaar zijn gemaakt;