Handicap

De speelsterkte van een golfer wordt aangegeven door de exacte handicap. Op elke golfbaan kan aan de hand van de handicaptabel worden afgelezen welke playing handicap behoort bij de exacte handicap. De playing handicap van een golfer geeft aan hoeveel slagen extra de speler gemiddeld nodig heeft boven de par (professional average result) van de baan gemeten op 18 holes.

Berekening van de handicap geschiedt aan de hand van de stableford telling. Door beter te spelen dan de playing handicap kan de exacte handicap worden verlaagd. Dit kan in officiële individuele qualifying wedstrijden (strokeplay, stableford of tegen par) of door een Q Kaart.

Door de systematiek van handicapverrekening kunnen spelers van verschillende niveaus toch een wedstrijd tegen elkaar spelen en kan zelfs de minder goede speler winnen van de op papier betere golfer. Het is dus belangrijk dat de handicap een eerlijke afspiegeling is van het werkelijk spelniveau van een golfer.

De Handicap- & Regel Commissie is verantwoordelijk voor de registratie en mutaties van de handicaps van de leden van Golf- en Countryclub ‘t Sybrook. Jaarlijks vindt er ook een automatische herziening plaats. Voor vragen kunt u terecht bij Bart Swalue.

Namens de Handicap- & Regel Commissie,
Pauline Heskamp

IMG_0908