Golfregels in de praktijk

Golfregels in de praktijk

Heel leerzaam en plezierig

Dit jaar heeft de Handicap- en Regelcommissie met als inspirator Joep Vos een nieuwe weg ingeslagen. In plaats van de regelquiz op een avond in het clubhuis gaan de deelnemers nu de baan in.
Eerst worden de groepen in het clubhuis ingedeeld

Afgel open zaterdag was het weer zover. Er waren twee sessies met in totaal 45 deelnemers.De referees Martha van der Vegt en Joep Vos behandelen elk met een kleine groep praktijksituaties, zoals waterhindernis, verloren bal en ligging op het pad.

Het weer werkte gelukkig ook mee, want in tegenstelling tot de bittere kou van de eerste keer, was het nu al een klein beetje lenteachtig. De clubleden toonden zich na afloop heel tevreden over deze manier van het behandelen van de regels.

Voor de jeugdleden wordt er ook zo’n bijeenkomst georganiseerd.

Iets voor competitieteams?

Als een competitieteam belangstelling heeft om ook zoiets voor zijn spelers te organiseren dan zijn zowel Martha als Joep daar graag toe bereid. Neem per mail of telefoon contact op met hen en dan kan het geregeld worden.

Ook voor vragen over eventuele regelproblemen geldt hetzelfde. In spoedsituaties tijdens wedstrijden en competitie is telefonisch contact natuurlijk te prefereren. Kennis van de regels is heel nuttig en je kunt er zelfs in sommige gevallen veel voordeel van hebben.

De contactgegevens zijn:
Martha: Telefoon:06 13779460   Mail: cm.brautigam@gmail.com
Joep: Telefoon: 06 36507906.    Mail: joepvos@hotmail.com

Dank aan de beide referees voor hun inzet en aan Bart Swalue voor de foto’s!