Damesdagwedstrijd met de 4 Rijkbanen op 21 mei 2024

Damesdagwedstrijd met de 4 Rijkbanen op 21 mei 2024

Sinds jaar en dag heeft de Damesdag een uitwisseling met Nunspeet. Dat is elk jaar een heel leuk uitje voor beide clubs. Twee jaar geleden hebben wij Nijmegen voorgesteld om ook met hun een uitwisseling te houden. Daar is heel positief op gereageerd en dat heeft vorig jaar voor het eerst met succes plaatsgevonden.

Dit jaar kwam het bestuur van de Damesdag van Nijmegen met het voorstel om een gezamenlijke Damesdag te houden met de 4 Rijkbanen. Dit vond elke Damescommissie een heel goed voorstel, mede omdat je na kennis maken met elkaar ook ervaringen en ideeën kon uitwisselen. Omdat De Nijmeegse voor de andere 3 Rijkbanen het meest centraal ligt, bood Nijmegen aan om deze gezamenlijke Damesdag te organiseren. Hier werd massaal op gereageerd en afgelopen dinsdag was het dan zover en kwamen 97 dames van de 4 Rijkbanen bij elkaar in Nijmegen.

We werden hartelijk ontvangen door de voorzitter van de Damesdag en door de voorzitter van de vereniging. De welkomstkoffie werd aangeboden door het Rijk van Nijmegen. Het lekkere Marikenbrood en de prijzen werden door de vereniging beschikbaar gesteld, waarvoor heel hartelijk dank.We mochten starten in een Gunshot wedstrijd op de mooiste lussen van Nijmegen. De dames die het verst weg moesten starten, werden met treintjes naar de tee gebracht. Het kon niet op.
Het is de Damescommissie van Nijmegen gelukt om mooie gecombineerde flights samen te stellen en bij elke flight speelde een dame van Nijmegen mee, die ons tevens de weg wees door het mooie landschap. We hebben genoten van iedere hole met prachtige uitzichten en van het gezelschap van onze flightgenoten.
Het liep die dag helemaal gesmeerd tot 16.00 uur, toen barstte een heuse onweersbui los en moest de wedstrijd worden gestaakt. Ondanks dat velen van ons meer dan een half uur in de schuilhut moest wachten tot de onweersbui over was, was het onderlinge plezier enorm.

 

Na lekker gedoucht te hebben, zijn we massaal aan de borrel gegaan en werd het allemaal nog gezelliger. Voor degenen die wilden blijven eten had de catering een lekkere salade samengesteld.
De conclusie was dat iedereen het een ontzettend leuk idee vond om de dames van de andere banen te leren kennen en de gemixte flights bleek achteraf een enorm succes te zijn. Het was een bijzonder geslaagde dag!

 

De voorzitters van de 4 banen gaan binnenkort dit evenement evalueren. Eén een ding is zeker, vanwege het grote succes gaan we het volgend jaar weer organiseren. Misschien in een andere vorm, dat weten we nog niet. Een van de ideeën is om de 4 Damesdagen tegen elkaar te laten spelen in een greensome en daar een bokaal aan te hangen. Dit wordt zeker vervolgd!

 

Namens de Damescommissie