Algemeen

Mensen vragen wel eens, wat is dat voor een club, die HeerenCup?

Ik zeg dan altijd;
Stel je eens voor, je bent een gepassioneerd golfer en houdt van een competitieve wedstrijd. Je werkt en hebt een drukke baan en ook je gezin vraagt veel aandacht. Het golf beperkt zich veelal tot spaarzame vrije uurtjes in de zomermaanden en sporadisch een keertje extra in het weekend. Je bent daarnaast ook nog afhankelijk van je maten want die zitten in een soortgelijke situatie en moeten ook alles plannen.
Welnu hiervoor is de HeerenCup de oplossing; wij zijn een club sportieve mannen binnen de vereniging van Golf- & Countryclub ’t Sybrook. De Heerencup is ontstaan uit de behoefte van werkende mannen om minimaal één keer in de week een wedstrijd spelen met gelijkgestemde, gezellige kerels, die willen strijden om de 1e prijs. Kerels die daarnaast houden van een stukje gezelligheid onder het genot van een borrel en een lekker hapje eten.

Vanuit deze gedachte is in 1996 de HeerenCup ontstaan. Er was in die tijd al een herenclub op de woensdag, echter deze startte al om 11.00 uur en dit paste niet in het werkschema van onze leden.
De “HeerenCup“ is een inloopwedstrijd die elke woensdagmiddag wordt gespeeld van april tot begin september. Wij starten vanaf 15:30 uur en de laatste flight kan nog starten om 16:45 uur. Er wordt een qualifying wedstrijd gespeeld over 18 holes in drie-ballen. Dus simpel gesteld je schrijft je in en zodra de flight vol is, ga je de baan in!
Er wordt iedere woensdag gestreden om de dagprijzen (1e, 2e en 3e) en daarnaast om de longest drive en nearest to the pin. Ook wordt een klassement bijgehouden over het gehele seizoen. Hierbij gelden de 10 beste scores, waarbij diegene met het hoogste gemiddelde score tot seizoenskampioen wordt gekroond. Zijn naam wordt op de wisseltrofee vereeuwigd.
Naast competitief golf speelt ook de gezelligheid een belangrijke rol binnen onze club. Na afloop van de wedstrijd wordt druk nagepraat over de geleverde prestaties onder het genot van een heerlijk koel glaasje bier of wijn. Aansluitend, als iedereen binnen is, wordt een gezamenlijke maaltijd genuttigd. Tijdens het diner worden ook de resultaten van de dag bekend gemaakt en de dagprijzen uitgereikt.

Samengevat; wij zijn een club van sportieve kerels die maandag al reikhalzend uitkijken naar de woensdag, we bestuderen de weersverwachting en zetten een streep in de agenda. Wij kunnen niet afwachten tot het weer zover is. Het is een geweldige onderbreking van de wekelijkse beslommeringen en geeft bovendien weer nieuwe energie voor de rest van de week.

Om het verhaal te completeren moeten wij nog melden dat de jaarlijkse afsluiting, medio september, altijd gepaard gaat met een uitje. Dit kan variëren van een dagje spelen op een buitenlandse baan, tot een meerdaagse golfreis naar een warmer oord. Zo hebben wij de afgelopen 18 jaar al op diverse beroemde banen gespeeld. We bezochten onder andere PGA de Catalunya, Valderrama & Tralee, maar ook dichter bij huis over de grens in Duitsland. Dit zijn onvergetelijke uitstapjes die ertoe hebben geleid dat wij in combinatie met onze wekelijkse wedstrijden de afgelopen jaren zijn uitgegroeid tot een hechte club binnen onze vereniging.
Om deze hechte band nog verder te versterken zijn wij sinds een aantal jaren ook evenementen gedurende de winterstop gaan organiseren. Onze leden zijn veelal zakenmensen die ons als groep kennis willen laten maken met hun bedrijf. Hiervoor hebben we de “HeerenCup get Together” waarbij wij in de wintermaanden een twee tot drietal bedrijfsbezoeken organiseren om een kijkje te kunnen nemen in de keuken van onze golfvrienden.

Tenslotte zijn wij in de wintermaanden 2014-2015 gestart met het spelen van de “Heerencup during the Winter”, waarbij wij in de maanden oktober tot en met maart eens per maand een 18 of 9 holes shotgun wedstrijd spelen. Hierdoor blijven we elkaar ook in de donkere maanden van het jaar veelvuldig zien…

IMG_1571

 

Voor een HeerenCupper is de woensdag de mooiste dag van de hele week.

Om aan de “HeerenCup” te kunnen deelnemen dient u naast man, ouder te zijn dan 21 jaar en een handicap te hebben van maximaal 24.0. Het wordt bijzonder op prijs gesteld indien u voornemens van plan bent deel te nemen u via sybrook.prowaregolf.nl vroegtijdig op te geven zodat de commissie haar voorbereidingen kan treffen en de horeca van het Rijk van Sybrook een indicatie heeft over het aantal deelnemers.

Heerencup 2 is met ingang van seizoen 2017 komen te vervallen. 

Deelname

Voor deelname aan de HeerenCup tijdens de periode april t/m september wordt een jaarlijkse bijdrage gevraagd van € 60,00 of € 6,50 per keer te voldoen bij inschrijving. Dit is exclusief kosten voor de borrel en het diner à € 16,50 waarbij een glas wijn is begrepen.

Heerencupcommissie

Om alles in goede banen te leiden is een commissie ingesteld die uw golfplezier zo goed mogelijk probeert te faciliteren en waarbij wij zullen trachten het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken. De financiën hebben wij ondergebracht in een Stichting Heerencup.

Het bankrekeningnummer van de Stichting Heerencup is NL12INGB 0006777582 en het e-mailadres is heerencup@gmail.com.
Tussentijds zullen u wij blijven informeren over onze activiteiten, nieuws, uitslagen en andere wetenswaardigheden via onze digitale nieuwsbrief of via deze website. Daarvoor is het van het essentieel belang dat wij beschikken over uw actuele email adres.

Wij wensen u op voorhand een geweldig golfseizoen en in het bijzonder tijdens de Heerencup wedstrijden waarbij competitief golf, gezelligheid en onderlinge saamhorigheid centraal staan.

Namens de HeerenCup commissie;
Martin Huuskes – Voorzitter

Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0